Menu
A+ A A-

Lenkkimakkarasta: parempi uunilenkki

Tämän jälkeen et enään kelpuuta mitä tahansa uunissa käväissyttä makkaraa uunimakkaraksi. Pitkä hidas kypsentäminen ja runsas täyte saa tästä arkisesta ja aivan turhaan aliarvostetusta raaka-aineesta uskomattoman herkkuillallisen, etenkin saunan jälkeen nautittuna.

 

Tarvitset:

lenkkimakkaraa
tomaattia
juustoa
sipulia
sinappia
(HP-maustekastiketta)

Tee näin:

1. Tee pitkittäisviillot makkaraan ja asettele ne hieman voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun uunin kestävään vuokaan joko annospaloina tai kokonaisina. Huom. Kuvassa on vain poikittaisviillot, mutta pitkittäisviiltoihin saa enemmän täytettä. Poikittaisviillot auttavat makkaraa kypsymään tasaisemmin, mutta ne eivät ole välttämättömiä.

2. Lisää viillon pohjalle ohut viiru sinappia koko pituudelle sekä halutessasi hieman HP-kastiketta.

3. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi sipuli ja tomaatti. Asettele ne viiltoihin niin, täytettä saa mieluiten olla mahdollisimman paljon.

4. Lisää juustosta leikattuja paloja tomaattien ja sipuleiden väleihin.

5. Paista n. 150 asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta näyttää ruskettuvan liiaksi, peitä uunimakkara loppuajaksi alumiinifoliolla. Voit myös paketoida uunimakkaran kokonaan folioon (laita pala leivinpaperia pohjalle, niin ruoka ei tartu folioon) ja paistaa varovaisesti esimerkiksi kiukaalla. Mitä pidempään makkara saa kypsyä hiljaisella lämmöllä, sitä parempi on lopputulos. Makkaran pitää ehtiä ainakin ”hikoilla”, silloin se on riittävästi ehtinyt kehittyä maultaan.

Evstekysely END-->