Menu
A+ A A-

Lohifileestä helposti: paistettu lohi

Kalaa 2-3 kertaa viikossa etenkin talvikuukausina. Tämä on kuultu monta kertaa, kuulostaa yksinkertaiselta, mutta kuitenkin niin vaikealta käytännössä toteuttaa. Tässä yksi nopea, helppo, superherkullinen resepti, jolla lohifile muuntuu upeaksi illalliseksi. Muista paistaa ylimääräinen pala tai kaksi seuraavan päivän leivänpäälliseksi tai salaatin aine ksiksi.

Tarvitset:

lohifilettä 200-250 g/ruokailija
voita tai öljyä
suolaa
pippuria
(kermaa)
(yrttejä)

Tee näin:

1. Leikkaa lohi paistinpannuun sopiviksi paloiksi. Huuhtele palat ja kuivaa talouspaperilla tarvittaessa. Useimmiten fileet ovat hyvinkin ruodottomia, mutta voit kokeilla sormin tunnetko ruotoja ja poista ne, esimerkiksi pinsetit tai työkalupakin (puhtaat) pienet hohtimet sopivat tähän työhön hyvin. Myös paistaessa tulevat ruodot helposti esiin ja ne on helppo poistaa sormin.

2. Sulata nokare voita tai kuumenna 1 ½ - 2 rkl öljyä paistinpannulla.

3. Aseta lohipala nahkapuoli alaspäin paistinpannulle.

4. Paista n. 2 minuuttia, kunnes nahka on saanut hieman väriä. Ripottele pintaan hieman suolaa ja mustapippuria. Varo öljyroiskeita, käytä roiskesuojaritilää jos omistat sellaisen.

5. Käännä lohifile nahkapuoli ylöspäin. Tartu veitsen ja haarukan avulla nahan reunaan ja vedä nahka varovasti pois. Heitä nahka roskiin.

6. Ripottele myös tälle puolelle hieman suolaa ja pippuria. Paista hetki. Lohifile on valmis tarjoiltavaksi.

7. Jos haluat tehdä kastikkeen, kaada tässä vaiheessa 1 ½ - 2 dl kermaa tai ruoanlaittokermaa lohen päälle. Mausta vajaalla teelusikallisella Dijon-sinappia ja esimerkiksi muutamalla liemikuution murusella sekä sitruunalla. Myös kevyesti paistettu sipulisilppu tai purjosipulisiivut sopivat hyvin kalan kanssa. Anna kastikkeen kiehua hiljaa 5-15 minuuttia. Koristele halutessasi tuoreella yrttisilpulla, esimerkiksi basilika sopii kalan kanssa hyvin yhteen.

Vinkki! Myös kalan nahka on hyvää rapeaksi paistettuna eli aina ei nahkaa tarvitse poistaa. Silloin on kuitenkin hyvä suomustaa kala ennen paistamista. Tämän reseptin mukaan paistettuna kalassa säilyy mehevyys nahan vuoksi, mutta nahattomana ja ruodottomana tällä on helppo houkutella kalansyöjiksi myös epäilijät.

Kommentit  

 
+8 #3 VS: Lohifileestä helposti: paistettu lohiOpiskelija 01.04.2012 17:41
Hyvä ja helppo ohje, sopii muussin kaveriksi mainiosti! Lisäsin hiukkasen sitruunamehua paistaessa mausteeksi :)
Ilmoita ylläpidolle
 
 
-8 #2 VS: Lohifileestä helposti: paistettu lohikeijo 04.12.2011 22:59
Kiitti ohjeesta! Mukavan raa-aksi jää sisältä!!! :-?
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #1 VS: Lohifileestä helposti: paistettu lohiheikura 20.11.2010 15:19
Toivottavasti hyvää, tänään kokeilussa kyseinen resepti!
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->