Mummolan tunnelmaa ja ihania makuja aamiaiselle saa itsetehdystä viilistä.
Valitse kauniit astiat viilin tekoon. Punaisesta maidosta ja viilistä saat kermaisempia makuja, mutta vähärasvaisemmatkin sopivat viilin tekoon.
Tarvitset:
1 viili
n. 8 dl maitoa
Tee näin:
1. Nosta reilu ruokalusikallinen viiliä kuhunkin viilikippoon.
2. Lisää hieman maitoa ja sekoita viilinokare maidon sekaan.
3. Lisää loput maidosta. Kuhunkin annokseen tulee 2-2,5 dl maitoa.
4. Peitä liinalla tai palalla leivinpaperia ja aseta huoneenlämpöön tekeytymään.
5. Viilin tekeytyminen kestää n. 2-4 päivää. Viili on valmista, kun sen koostumus on kiinteää ja se pysyy koossa viilikippoa kallistettaessa.
6. Nosta viilikipot jääkaappiin. Nauti viileänä kanelin ja sokerin kera.
Vinkki 1: Pinoa viilikipot esimerkiksi väliin aseteltujen lautasten avulla pinoksi, jos pöytätilaa on niukasti. Myös vanhat viili- ja kermaviilipurkit sopivat viilin tekemiseen.
Vinkki 2: HUOM! Jos ilmassa on ukkosta, ei viili tekeydy.
Vinkki 3: Jätä viimeinen viilikippo alkuviiliksi seuraavaan annokseen!